[ad_1]

220710 Elfsborgs Simon Olsson under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och AIK den 10 juli 2022 i Borås.

Publicerad: 2022-07-10 17:05, Uppdaterad 2022-07-10 17:17

IF Elfsborg och AIK spelade under söndagen oavgjort på Borås Arena, 2–2 (1–1). Hemmalagets mål gjordes av Gustav Henriksson och via ett självmål.

Efter 1–1 borta mot BK Häcken i den föregående omgången var IF Elfsborg under söndagen tillbaka på Borås Arena. Den här gången stod AIK som motståndare.

Inledningen av matchen var intensiv. AIK stod för en del bollinnehav – men det var hemmalaget som skapade de allra vassaste chanserna. Johan Larsson och Simon Olsson visade tidigt prov på fina fötter, samtidigt som Jacob Ondrejka kunde komma till avslut både en och två gånger. Även Per Frick var nära på att bända in den.

Men det skulle bli AIK som fick göra matchens första mål, och det i matchens 17:e minut. Nicolas Stefanelli hann fram först på en nickskarv och satte bollen i nät.

Di Gule skulle dock ta sig tillbaka inte långt senare. Först var Gustav Henriksson nära att skjuta in kvitteringen, men avslutet räddades. På den efterföljande hörnan, slagen av kapten Johan Larsson, var han först på bollen och nickade stenhårt in 1–1-målet.

Likaläget stod sig sedan under den avslutande delen av halvleken – och in i pausvilan.

Gästande AIK fick en drömstart i den andra halvleken. Tim Rönnings passning bröts nära eget mål och Benjamin Mbunga-Kimpioka kunde rulla in 2–1 efter bara drygt tre minuter.

Kvarten in i halvleken valde manager Jimmy Thelin att genomföra ett trippelbyte. Sveinn Aron Gudjohnsen, Alexander Bernhardsson och Simon Strand bytte av Noah Söderberg, Rasmus Alm och Oliver Zandén.

IFE fortsatte kriga hårt – och skulle få utdelning i form av en kvittering ännu en gång. Och även denna gången var det en hörna från Johan Larsson som låg bakom att bollen till slut rullade in i mål. En AIK-spelare var sist på bollen.

Under avslutningen av matchen var det hemmalaget som tryckte på som allra mest. Sveinn Aron Gudjohnsen revs ned i offensivt straffområde, men domaren friade. Mot slutet kom också både Alexander Bernhardsson och Jeppe Okkels till avslut. Men likaläget stod sig hela vägen.

En poäng var för lagen den här söndagen. Härnäst väntar bortamatch mot Hammarby om en vecka.

IF Elfsborg–AIK 2–2 (1–1)

Målen: 0–1 Nicolas Stefanelli (17), 1–1 Gustav Henriksson (25), 1–2 Benjamin Mbunga-Kimpioka (49), 2–2 självmål (71)

Startuppställning (4-3-3): Tim Rönning–Johan Larsson, Leo Väisänen, Gustav Henriksson, Oliver Zandén (59)–André Römer, Noah Söderberg (59), Simon Olsson–Rasmus Alm (59), Per Frick, Jacob Ondrejka (76)

Ersättare: Hakon Valdimarsson, Maudo Jarjué, Simon Strand (59), Jeppe Okkels (76), Alexander Bernhardsson (59), Oscar Aga, Sveinn Aron Gudjohnsen (59)

Varningar, IFE: André Römer (42)