[ad_1]

220627 Elfsborgs Simon Olsson jublar efter 2-1 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och Varberg den 27 juni 2022 i Borås.

Publicerad: 2022-06-27 21:07

IF Elfsborg vände och vann mot Varbergs BoIS. Hemmalagets målskyttar i 4–1-segern blev Alexander Bernhardsson, Simon Olsson, Rasmus Alm och Johan Larsson.

Under måndagskvällen var det åter dags för allsvensk fotboll på Borås Arena, efter närmare en månads uppehåll. Varbergs BoIS var laget som var på besök.

Det var också gästerna som började den här matchen allra bäst – även om Alexander Bernhardsson var nära i matchens allra första minut. Men utöver det hade Di Gule svårt att riktigt komma in i det. Och man fick inte något direkt flyt i spelet.

Varbergs BoIS skulle också ta ledningen i det här mötet. Gustav Henriksson kom sent in i en situation i eget straffområde, och domaren blåste omgående för straffspark. Gästernas Robin Simovic var den som tog hand om straffen till 0–1.

Därefter började dock IFE äta sig in i matchen och ta över mer och mer. Kombinationsspelet satt allt oftare och det var mer fart på såväl boll som spelare.

På stopptid i den första halvleken kom både ett skönt och ett rättvist kvitteringsmål. Jeppe Okkels slog inlägget mot den bortre stolpen och där dök Alexander Bernhardsson upp och nickade in 1–1.

Målet – och likaså paussnacket – gav en fin boost till den andra halvleken. Då kom IF Elfsborg ut och tog tag i taktpinnen omgående. Redan efter dryga minuten slog Alexander Bernhardsson ett perfekt slaget inlägg som Simon Olsson kunde sätta pannan på – men bollen gick just utanför.

När dryga kvarten spelats av den andra halvleken valde manager Jimmy Thelin att genomföra ett dubbelbyte. Jacob Ondrejka och Sveinn Aron Gudjohnsen ersatte Jeppe Okkels och Per Frick. Några minuter senare bytte Rasmus Alm av Alexander Bernhardsson.

Tre spelare som allihop bidrog till att Elfsborg fortsatte styra och ställa under den andra halvleken.

Till slut kom också vändningen. En lång, och välslagen, passning från Johan Larsson hittade hela vägen fram till Rasmus Alm som var på språng. Den senare satte sedan in bollen framför mål med riktning mot Sveinn Aron Gudjohnsen. Bollen gick dock förbi anfallaren och istället var det Simon Olsson där bakom som rullade in 2–1-målet.

Kort efter var det ombytta roller. Simon Olsson slog passningen och Rasmus Alm var den som vackert satte dit bollen i nät till 3–1.

Spiken i kistan stod lagkapten Johan Larsson för i allra sista stund – och det genom ett riktigt drömmål. Han slog nämligen till på volley och fastställde slutresultatet.

En skön vändning – och en skön seger. Härnäst väntar BK Häcken på bortaplan på söndag.

IF Elfsborg–Varbergs BoIS 4–1 (1–1)

Målen: 1–0 Robin Simovic (32, straff), 1–1 Alexander Bernhardsson (45+1), 2–1 Simon Olsson (77), 3–1 Rasmus Alm (82), 4–1 Johan Larsson (90+6)

Startuppställning (4-3-3): Tim Rönning–Johan Larsson, Leo Väisänen, Gustav Henriksson, Simon Strand (84)–Emmanuel Boateng, Noah Söderberg (84), Simon Olsson–Alexander Bernhardsson (64), Per Frick (59), Jeppe Okkels (59)

Ersättare: Hakon Valdimarsson, Maudo Jarjué, Oliver Zandén (84), Jacob Ondrejka (59), Rasmus Alm (64), Oscar Aga (84), Sveinn Aron Gudjohnsen (59)