[ad_1]

Publicerad: 2022-12-20 17:00, Uppdaterad 2022-12-20 17:02

IF Elfsborg är överens med Varbergs BoIS om en övergång för ytterbacken André Boman, som ansluter till truppen i januari när träningen startar igen. André har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig säsongen 2027 ut.

– Känslan är jättebra verkligen! Elfsborg är en stor klubb och jag har de förutsättningar jag behöver här för att bli en jättebra fotbollsspelare, säger André.

Varbergsbördige André kom till Varbergs BoIS från Lilla Träslövs FF och division 4 år 2017 när laget låg i Superettan. 2019 säkrade han a-lagskontrakt och debuterade i Superettan samma sommar. Genom ett samarbete med Varbergs GIF representerade André den senare klubben på lån under både resterade del av 2019 samt 2020. Under säsongen 2021 lånades André återigen ut – denna gång till Ullareds IK. Inför 2022 var han tillbaka i Varbergs BoIS och Allsvenskan på allvar, och visade att det var där han hörde hemma.

– Förra året var jag i Ullared på lån under några matcher, sen gick det fort, jag gjorde en bra match där mitt i veckan och sedan på helgen startade jag i Allsvenskan för Varbergs BoIS. Sen inför i år så small det väl till kan man säga. Så det har gått förvånansvärt fort, säger André.

– Jag är nöjd med min säsong, man kunde gjort mer poäng men det går alltid att finslipa på någonting och det får jag förhoppningsvis göra här, fortsätter han.

I dagarna besökte André Borås och IF Elfsborg, då han bland annat fick träffa Jimmy Thelin och ledarstaben.

– Intrycket av ledarna och allt runt omkring har varit jättebra, de jag har träffat har gett ett jättebra välkomnande. Faciliteterna är hur bra som helst, så förutsättningarna finns för att vi ska lyckas nästa år, säger han.

Sedan han fick höra om IF Elfsborgs intresse har André under säsongen som gått sett till att hålla lite koll på laget för att få en känsla för spelstilen.

– Jag har sett att Elfsborg är väldigt bra kontringsmässigt, det har man ju hört från förra året och i år har de också varit bra i kontringarna. Det går väldig fort, men samtidigt är de ett bra possession-lag också. De har en bra blandning av att kunna göra båda sakerna och jag tror man behöver det för att kunna vinna de här matcherna som är som tuffast.

Att IF Elfsborg är skickliga i kontringsspelet är något som passar in väl på den beskrivning André ger av sig själv som spelare.

– Jag gillar att kontra, att ta fram boll och försöka driva igenom olika lagdelar. Samtidigt är jag ganska snabb, helt okej teknik, helt okej försvarsmässigt – det går alltid att förbättra allting men en av mina bästa egenskaper är nog farten med boll, menar han.

André är vidare även en del av truppen till den kommande januariturnén med landslaget, där han kommer få spendera tid med Alexander Bernhardsson och Jacob Ondrejka.

– Det känns jätteroligt, det är ju något man drömmer om. Nu är det bara upp till mig att visa att jag ska ta den här platsen och att jag är en av dem som ska konkurrera till slut. Sen om det är nu eller om fem år, det får vi se, säger André.

Avslutningsvis resonerar André kring förväntningarna framåt i Borås och med IF Elfsborg.

– Först och främst bara träffa laget och förhoppningsvis lätt komma in i gruppen och vinna så många matcher som möjligt. Jag ser fram emot att utvecklas både som lag och som spelare. Också framförallt att ha väldigt roligt – och det har man ju när man vinner matcher.

André Boman

Född: 15 november 2001
Position: Försvarare/Mittfältare
Tidigare klubbar: Lilla Träslövs FF, Varbergs BoIS

Klubbchef Stefan Andreasson

– Andrés framfart i Allsvenskan 2022 som kröntes med en plats i det svenska A-landslaget till januariturnén har nog inte gått någon förbi. Efter bra diskussioner först med Varbergs BoIS och sedan med André själv kan vi nu hälsa André välkommen till IF Elfsborg. André har skrivit på ett avtal som sträcker sig till säsongen 2027 ut och ansluter till IF Elfsborg när laget börjar träna igen i januari.

Manager Jimmy Thelin

– André är en målmedveten och ambitiös spelare som passar bra in i vår grupp. Han har en snabb, explosiv och fysisk profil. André är ung och utvecklingsbar med erfarenhet från Allsvenskan och kan användas på flera positioner.

Bildspel

Samtliga bilder är OK att använda i media. Ange: Foto: IF Elfsborg[ad_2]

Source link