[ad_1]

Publicerad: 2023-01-27 17:16, Uppdaterad 2023-01-27 17:17

Under dagen åkte IF Elfsborg ner till ett soligt men kallt Köpenhamn för att möta Bröndby IF i årets första träningsmatch – en match som spelades 3×40.

Redan i den andra matchminuten hade Michael Baidoo och Jacob Ondrejka ett fint väggspel där den sistnämnde stod för avslutet på mål. Tim Rönning stod även för ett par fina räddningar när motståndarna pressade tillbaka. Det var dock IF Elfsborg som skulle göra det första målet. I minut 12’ klev Alexander Bernhardsson in i banan och drog iväg ett lågt skott som smet in vid den vänstra stolpen. Assisterade till 0–1 gjorde Michael Baidoo.

Motståndarna jagade sedan inledningsvis kvitteringen utan resultat, och bland annat nickade Johan Larsson säkert bort en hörna. I minut 33’ letade sig bollen dock in för motståndarna och 1–1 blev resultatet in i den första pausvilan.

När spelet startade på nytt hade IF Elfsborg gjort förändringar i startelva nummer två för dagen, och det var ett energifyllt manskap som klev ut på plan. Gulsvart (för dagen i rött) tog för sig allt mer i den andra halvleken, och satte hög press på Bröndby. I minut 49’ slog Johan Larsson bland annat en farlig hörna som förvirrande motståndarmålvakten, och precis smet förbi Jacob Ondrejka. I minut 60’ genomfördes ett flertal planerade byten och Hakon Valdimarsson ersatte Tim Rönning i mål, Gustav Henriksson ersatte Sebastian Holmén, André Boman ersatte Johan Larsson och Ahmed Qasem ersatte Jacob Ondrejka.

Den andra halvleken bjöd vidare på lägen åt bägge håll – och för IF Elfsborgs del var bland andra Jeppe Okkels het. I minut 76’ spelade både fram Jack Cooper Love till ett superläge samtidigt som han själv var framme och hotade ett flertal gånger. Andra halvlek förblev dock mållös, och 1–1 stod sig in i den tredje och sista halvleken.

I den sista halvleken hade återigen förändringar i uppställningen på plan genomförts. Efter tre minuters speltid tog motståndarna ledningen med 2-1 och halvleken inleddes således i uppförsbacke. Precis som i den andra halvleken bjöds det på lägen i båda riktningar, och IF Elfsborg jagade outtröttligt kvitteringen. Man skapade lägen, rensade upp bakåt och höll tätt samt stod sammanhållet för en stabil insats. André Boman spelade exempelvis fram Gottfrid Rapp med en fin passning, dock gick avslutet över samtidigt som Oscar Aga och Per Frick bjöd på ett bra samspel. 2-1 stod sig till slutsignalen, och det blev alltså förlust i årets första träningsmatch – dock efter en sammantaget stark insats från IF Elfsborg.

Startuppställningar

Första halvlek: Tim Rönning – Johan Larsson, Sebastian Holmén, Gustaf Lagerbielke, Simon Strand, Timothy Ouma, Noah Söderberg, Michael Baidoo, Alexander Bernhardsson, Jacob Ondrejka, Sveinn Gudjohnsen.

Andra halvlek: Tim Rönning (Hakon Valdimarsson) – Johan Larsson (André Boman), Sebastian Holmén (Gustav Henriksson), Maudo Jarjué, Niklas Hult, Kevin Holmén, Noah Söderberg, Besfort Zeneli, Jacob Ondrejka, Jeppe Okkels, Jack Cooper-Love.

Tredje halvlek: Hakon Valdimarsson – André Boman, Gustav Henriksson, Buhari Ibrahim, Niklas Hult (Ludvig Richtnér), Kevin Holmén, Ahmed Qasem, Besfort Zeneli, Jeppe Okkels (Gottfrid Rapp), Per Frick, Oscar Aga.