[ad_1]

230103 Jacon Ondrejka of the Swedish national football team at a training session on January 3, 2023 in Algarve.
Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JZ0294

Publicerad: 2023-01-05 10:57

Det svenska landslaget inledde sin januariturné i Algarve under tisdagen. De uttagna Elfsborgarna Jacob Ondrejka, André Boman och Alexander Bernhardsson var självklart på plats.

Samtliga tre gör debut i a-landslagssammanhang och Alexander Bernhardsson var mycket glad när Janne Andersson presenterade truppen i december.

– Jättekul. Det här har man ju drömt om sedan man var liten. Att få se hur landslaget jobbar och att få lära sig. Det är ju ett äventyr, jag har ju aldrig varit med i landslaget innan, så jag blev väldigt glad när jag fick beskedet, säger Bernhardsson.

Truppen samlade under tisdagen – då också det första träningspasset hölls. Det blev en lång dag med mycket intryck.

– Det var en lång resa igår där vi gick upp tidigt på morgonen och det blev någon mellanlandning innan vi kom fram. Sedan var det ett lugnare träningspass för att få igång kroppen lite. Och sedan lite teori om hur de vill spela och så. Det var ett lugnt men nödvändigt pass, säger han.

Trots en längre ledighet över jul och nyår känner Bernhardsson sig i ett bra skick – redo för landslagsläger och så småningom en stundande allsvensk försäsong.

– Kroppen känns bra. Jag har tränat på ganska ordentligt. Tränat lite fotboll och varit igång på olika sätt för att vara förberedd. Man vill inte vara ur form när man kommer hit så jag har försökt hålla igång kroppen.

Sverige spelar mot Finland, 9 januari, samt Island, 12 januari, under lägret i Portugal. Bernhardsson ser framemot en eventuell landslagsdebut.

-Otroligt kul – det är ju som sagt något man drömt om. Att få spela landskamp och att få göra det i a-landslaget skulle vara väldigt kul. Nu gäller det att gnugga och att lära sig hur de spelar då det har ett lite annat spelsätt. Nu är det bara att nöta de träningar som är kvar inför första matchen, sätta de defensiva- och offensiva teorierna, säger Bernhardsson.

Alexander Bernhardsson är ju inte den enda Elfsborgaren uttagen till den här januariturnén. Med sig har han Jacob Ondrejka och sin helt nya lagkamrat André Boman.

– Jag träffade André i förra veckan. Vi tränade lite ihop i Göteborg. Nu får man lära känna honom lite närmre här under lägret. Han är ju otroligt taggad på att sätta igång säsongen med Elfsborg och han är en grymt duktig spelare, så det ska bli kul att få spela med honom framöver.

Och Jacob, hur är läget med honom?

-Han sköter sig som vanligt. En bra chans givetvis även för honom att visa sina kvaliteter här under lägret. Han kan gå hur långt som helst, säger han.

Den 12 januari gör IF Elfsborg sin första träning för året. Landslagsspelarna ansluter något senare. Bernhardsson blickar framåt och ser en härlig försäsong framför sig.

– Det ska bli skönt och kul att träffa gänget igen nu när man haft lite ledigt. Det är ju människor man hänger med varje dag så det är kul att tjôta och skoja lite med alla igen och sedan ska det bli kul att komma igång på riktigt igen, avslutar Bernhardsson.

Bilder från den första träningen[ad_2]

Source link