[ad_1]

Publicerad: 2023-01-23 14:51, Uppdaterad 2023-01-23 15:45

Under lördagen samlades över 600 elfsborgare i Ryda Fotbollshall för att officiellt starta upp 2023 tillsammans – och det blev en riktigt lyckad dag i gulsvart anda!

Redan innan 12:30 började elfsborgarna hitta in i hallen, och de möttes då av musiken från Stämpla Ut som var på plats under dagen för att bidra till den härliga stämningen. Löpande under dagen kunde besökarna även stilla sötsuget i våra kiosker, eller mätta magarna mer ordentligt med Fish n Chips från Captain John’s foodtruck – vilket visade sig bli en slutsäljande succé!

När hallen fyllts på och även herrlaget anlänt för att påbörja uppvärmningen inför dagens internmatch bjöds det på intervjuer med lagkaptenerna för Lag Gul och Lag Röd – Johan Larsson och Sebastian Holmén. De båda coacherna som fått ansvar att leda de respektive lagen, Emir Bajrami och Christer Persson, intervjuades också innan det var dags för avspark. Herrtruppen för 2023 presenterades – och efter att sedan ha spelat 2×30 i ett målrikt möte stod Lag Gul till slut som segrare. Ett fullständigt refererat från matchen hittar du HÄR.

Efter matchen intogs planen av mängder av elfsborgare, unga som gamla, som fick träffa spelarna. Det blev många autografer, selfies och trevliga pratstunder.

Reste 90 mil för Niklas Hult

Vissa av besökarna hade dessutom rest betydligt mycket längre än andra för att kunna vara med under dagen – och allra längst åkte högst troligen Marleen.

– Jag kommer från Hannover i Tyskland, där Niklas Hult spelade innan. Jag är ett stort fan av honom och vår säsong börjar inte förrän nästa vecka, så jag bestämde mig för att åka hit och träffa honom och se honom spela igen, säger hon.

Marleen reste alltså med buss från Hannover till Borås, vilket är en resa på över 90 mil som tog 16 timmar enkel väg, för att se Niklas Hult.

– Han är definitivt min favoritspelare någonsin. Jag vet inte riktigt varför, men när han spelade i Hannover och jag såg honom där för första gången blev jag helt enkelt kär, säger Marleen med ett skratt.

– Jag tycker om hans spelstil, och att han även utanför plan är en riktigt bra kille. Jag och alla mina vänner i Hannover saknar honom fortfarande, och jag önskar verkligen att han skulle komma tillbaka, fortsätter hon.

Det var inte första gången Marleen besökte Sverige, men Borås hade hon aldrig tidigare varit i. Hon planerar samtidigt ännu en resa hit – då för att besöka Borås Arena under den allsvenska säsongen.

– Jag planerar att komma tillbaka i sommar för att se en riktig match på Borås Arena, det ser jag fram emot.

Damlaget anlände även till hallen i lagom tid för att hinna träffa supportrarna ute på plan innan det var deras tur att ta över och värma upp inför årets första västderby. Både A-truppen på damsidan och den nya U-truppen presenterades innan avspark. Det blev en spännande drabbning mellan IF Elfsborg och IFK Göteborg som avrundade dagen, där vi bland annat äntligen fick chansen att se nyförvärven Stina Jensen, Salha Nduwayo, Izabella Bergström, Alva Sjöström och Hanna Jiozon i den gulsvarta dressen. Matchen slutade 3-3 efter två sena mål av motståndarna, och komplett referat finns HÄR.

Ida Nilsson, evenemangsansvarig IF Elfsborg, var slutligen väldigt nöjd när det var dags att åka hemåt för dagen.

– Ja, det här kan vi kalla en succé! Över 600 personer tog sig hit till hallen, och äntligen fick våra supportrar träffa både herr- och damlaget igen. Det känns extra roligt att så många barn och ungdomar kom hit – och att det blev ett sådant tryck mellan matcherna med supportrar som ville ha autografer, selfies och en pratstund med våra spelare, säger hon.

– Det blev även väldigt lyckat med foodtrucken som snabbt sålde slut och fick hämta påfyllning, och det känns roligt att vi kunde erbjuda deras Fish n Chips till våra egna supportrar nu då de annars står på bortasektionen under våra allsvenska matcher. Sammanfattningsvis kändes stämningen under dagen väldigt trevlig och avslappnad, avrundar Ida.

Vi vill rikta ett stort tack till alla som var med och gjorde Elfsborgsdagen 2023 till en mycket lyckad tillställning!

Bildspel från Elfsborgsdagen 2023[ad_2]

Source link