[ad_1]

HIF förlorade med 5-0 borta mot serieledande BK Häcken.

Första halvlek
HIF inledde matchen på Bravida Arena piggast. Redan i den andra minuten slog Casper Widell en lång boll till Taha Ali på vänsterkanten. HIF:s nummer elva tog sig in i straffområdet, vände och vred innan han spelade till Armin Gigović vars avslut gick till inspark.

Fem minuter senare kom nästa möjlighet när Ali löpte ifrån sin försvarare och sköt lågt mot mål med vänsterfoten. Peter Abrahamsson i BK Häcken-målet var snabbt nere och räddade men släppte retur som försvaret rensade undan till hörna. Den efterföljande hörnsparken ledde till att bollen hamnade hos Gigović strax utanför straffområdet. Han tog den med sig sköt via täckande motståndare till en ny hörna. Denna gång resultatlös.

Hemmalagets första möjlighet kom efter 20 spelade minuter när Alexander Jeremejeff spelade fram Blair Turgott i djupled. Från snäv vinkel tvingade forwarden Kalle Joelsson tippa ut bollen till hörna.

Efter en dryg halvtimme fick BK Häcken ytterligare en hörna. Johan Hammar nådde högst och nickade in ledningsmålet.

När två ordinarie spelminuter återstod av den första halvleken vann debutanten Philip Rejhold bollen högt och kom runt på högerkanten. Han passade snett bak till en annan debutant, Arian Kabashi, som ur ett bra läge sköt över målet.

Andra halvlek
Hemmalaget kom ut till den andra halvleken och spelade med högre tempo. 2-0 kom i den 54:e minuten när ett långt inlägg från vänster gick hela vägen till Oscar Uddenäs som från nära håll stötte in bollen i mål vid den bortre stolpen. Sex minuter senare höll sig Uddenäs framme i straffområdet och styrde in bollen i mål från nära håll.

När klockan stod på 64 minuter var Thomas Rogne nära en reducering när han höll sig framme på bortre stolpen men Abrahamsson hann dit och räddade. Istället utökade hemmalaget ledningen till 4-0 tre minuter senare när Uddenäs fullbordade sitt hattrick.

I matchens sista ordinarie spelminut nickade Blair Turgott mot mål på ett inlägg från vänsterkanten. Kalle Joelsson räddade men samma spelare fick en chans till på returen och nickade in 5-0.