[ad_1]

220717 Hammarbys Simon Sandberg och Elfsborgs Jeppe Møldrup Okkels under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Hammarby och Elfsborg den 17 juli 2022 i Stockholm.

Publicerad: 2022-07-17 16:56

IF Elfsborg kammade noll i söndagens match borta mot Hammarby. Slutresultatet skrevs till 3–0 (2–0).

Under söndagen var det dags för ny match i Allsvenskan och det var Hammarby på Tele2 Arena som stod på agendan.

Matchen inleddes i ett rasande tempo och det hände saker åt båda håll, men med fördel Bajen. Och det var också hemmalaget som tidigt skulle ta ledningen i matchen genom Abdelrahman Saidi.

Kort efter det skulle dock Jacob Ondrejkas avslut hitta in i nätmaskorna och många trodde att kvitteringen var ett faktum – men det hela blåstes av för offside.

Tempot fortsatte att vara högt och därefter, inom loppet av några minuter, hade även Hammarby en boll i nät som vinkades bort och Tim Rönning stod pall på ett friläge.

IF Elfsborg skapade en hel del chanser under den första halvleken, men det ville sig inte i det allra sista. Per Frick var nära både en och två gånger. Likaså testade Johan Larsson skott och Jeppe Okkels utmanade gång på gång.

Men istället kom ett 2–0-mål just innan pausvilan genom Gustav Ludwigson.

Tio minuter in i den andra halvleken valde manager Jimmy Thelin att genomföra matchens första byte. Alexander Bernhardsson bytte av Jeppe Okkels. Kort efter blev det tre nya byten när Michael Baidoo, Rasmus Alm och Sveinn Aron Gudjohnsen äntrade planen.

IFE fick till det i vissa stunder under den andra halvleken, men hade svårt att komma till de riktigt heta lägena. Istället kunde Hammarby utöka till 3–0 med kvarten kvar att spela.

3–0 blev också slutresultatet den här söndagen. Nästkommande match i Allsvenskan är borta mot Kalmar FF nästa söndag. Däremellan är det dessutom dags att kliva in i Europa Conference League-kvalet.

Hammarby IF–IF Elfsborg 3–0 (2–0)

Målen: 1–0 Abdelrahman Saidi (8), 2–0 Gustav Ludwigson (45), 3–0 Gustav Ludwigson (74)

Startuppställning (4-3-3): Tim Rönning–Johan Larsson, Leo Väisänen, Gustav Henriksson, Simon Strand–André Römer (86), Emmanuel Boateng (65), Simon Olsson–Jacob Ondrejka (65), Per Frick (65), Jeppe Okkels (54)

Ersättare: Hakon Valdimarsson, Maudo Jarjué, Noah Söderberg (86), Rasmus Alm (65), Alexander Bernhardsson (54), Michael Baidoo (65), Sveinn Aron Gudjohnsen (65)

Varningar, IFE: Emmanuel Boateng (23)