[ad_1]

HIF förlorade Allsvenskans näst sista omgång mot IF Elfsborg på Borås Arena med 3-0.

Första halvlek:
Hemmalaget skapade matchens första målchans i den åttonde minuten efter att Jacob Ondrejka spelat fram bollen till Sveinn Guðjohnsen som kom till avslut. Kalle Joelsson räddade skottet.

I den 26:e matchminuten fick HIF frispark lite mer än tio meter utanför straffområdet. Abbe Khalili avlossade ett hårt skott som gick över mål.

Två minuter senare fick hemmalaget hörna. Sebastian Holmén nickade bollen hårt mot mål men Kalle Joelsson slängde sig och räddade målchansen.

Efter 30 spelade minuter drev Taha Ali bollen in mot straffområdet från vänsterkanten och kom till avslut. Elfsborgs Hákon Valdimarsson räddade skottet.

Med tre ordinarie minuter kvar av första halvlek spelade Johan Larsson in bollen från högerkanten till Alexander Bernhardsson som stod placerad vid den bortre hörnan. Forwarden sköt bollen in i mål och hemmalaget gick in i halvtidsvila med 1-0 ledning.

Andra halvlek:
Sju minuter in i den andra halvleken spelade Ali fram till Arian Kabashi som avlossade ett hårt skott men Elfsborgs Valdimarsson räddade målförsöket.

Bernhardsson gjorde sitt andra mål i matchen i den 66:e matchminuten och utökade ledningen till 2-0.

Guðjohnsen avlossade ett hårt skott precis utanför strafforrådet i den 71:a matchminuten som täcktes ut av egen spelare.

Fem minuter senare utökade Ahmed Qasem ledningen ytterligare efter ett skott som gick via högerstolpen in i mål.

Med tre minuter kvar av ordinarie matchtid spelade Loeper in bollen från vänsterkanten till Ali som nickade bollen utanför mål.