[ad_1]

Ett självmål i den 50:e minuten avgjorde träningsmatchen i Kinna till IF Elfsborg:s fördel.

Första halvlek
Det var en bra uppslutning på Viskavallen där Kinna IF firade hundra år med allsvenskt besök i form av IF Elfsborg och HIF. Första målchansen fick publiken se i den nionde minuten när Ravy Tsouka nådda Taha Ali med en lång boll. Han lurade en försvarare åt fel håll och sköt men fick se Tim Rönning rädda med fötterna.

20 minuter senare fick HIF iväg ett nytt skott och Rönning lämnade retur som Anthony van den Hurk slängde sig fram på utan att nå före målvakten.

Under halvlekens tio avslutande minuter skapade IFE ett par farligheter. Först testade Simon Strand skott på en frispark från drygt 20 meter. Anders Lindegaard släppte retur och Maudo Jarjué höll sig framme men sköt utanför från nära höll. Två minuter från halvtidspausen löpte Oscar Aga i djupled och försökte lobba över Anders Lindegaard i målet men lyfte bollen utanför.

Andra halvlek
Fem minuter in i den andra halvleken slog IF Elfsborg ett inlägg från sin högerkant som Ravy Tsouka stötte in i eget mål. HIF var ytterst nära en kvittering åtta minuter senare när Dennis Olsson vann bollen i offensivt straffområde. Han spelade fram van den Hurk som rullade vidare till Taha Ali som i sin tur sulade bollen förbi målvakten men fick se sitt skott från nära håll blockeras av försvarare.

Jacob Ondrejka hade på kort tid två tunga avslut. Det första räddades av Kalle Joelsson och det andra tog i ribban.

Med tio minuter kvar av ordinarie speltid spelade Adam Kaied fram Victor Blixt till höger i straffområdet. Han skottfintade bort den första försvararen, vek in mot vänsterfoten och sköt men även denna gång stod Rönning i vägen. Det gjorde han även när Vilgot Carlsson testade ett vristskott. Elfsborg vann matchen med 1-0.