[ad_1]

Idag står det klart att Fredrik Carström går in i rollen som övergångstränare för GIF Sundsvall.

Fredrik Carström började sin fotbollskarriär i Söröje IF och var en mycket spännande talang. Landslagsman i svenska ungdomslandslagen och spel GIF Sundsvall är största meriter som spelare.

Efter spelarkarriären har Fredrik varit förbundskapten för Medelpad samt ansvarig instruktör på NIU. Under november 2017 vart han åter igen klar för GIF Sundsvall – då i rollen som assisterande tränare till Benny Mattsson i U17.

Fredrik Carström har utvecklad många av våra talanger som idag spelar i vårt representationslag och nu får även han möjligheten att ta steget upp.

”Tekniska hjärtat” i klubben, det vill säga gruppen som ansvarar för rekryteringen, i  skriver följande:

”Övergångstränarrollen hade Benny Matsson fram till dess att han blev assisterande tränare i A-laget. Tanken med den rollen är att försöka överbrygga övergången mellan P19 och att bli en etablerad startspelare i A-laget. Detta genom att ha fokus på de unga spelarna i träning, ge specifik feedback till dem, videoanalys, mental rådgivning och mycket annat som kan behövas i utvecklingen av unga spelare.

Vi var fjärde bäst i Allsvenskan på antalet spelare under 22 år som fick speltid. Vi var på 10:e plats i antalet spelminuter som dessa spelare hade. Övergångstränarrollen skall se till att de spelade minuterna för våra unga spelare från akademin ökar.

Fredrik står för mycket av det som GIF nu vill göra, satsning på egna spelare från Sundsvall med omnejd. Fredrik har själv spelat elitfotboll och vet således vad som krävs för att nå dit. Han har ett stort GIF-hjärta, kunskap och relation med spelarna i fråga. Då han jobbar på NIU-fotbollsgymnasiet samt varit tränare i GIF:s akademilag under många år. Fredrik har högsta tränarutbildningen på ungdomssidan och kommer med sin erfarenhet att lotsa fram våra unga talanger på bästa sätt.”

Fredrik själv ser väldigt mycket fram emot den nya rollen:

”Nu får jag möjligheten att fortsätta utveckla dem unga talangerna som jag tidigare arbetat med genom NIU och Akademin, fast i en ny miljö. Att utveckla och hjälpa unga spelar att ta det sista steget motiverar mig enormt.”

[ad_2]

Source link