[ad_1]

Publicerad: 2023-01-12 15:33

Äntligen var det under förmiddagen dags för IF Elfsborgs herrlag att köra igång med det första träningspasset för året!

Det var ett lugnare pass som ägde rum i Rydahallen, och det var många glada miner bland både spelare och ledare. Truppen är över lag i god form – och har skött de egenträningsprogram de haft att förhålla sig till under de senaste veckorna. Lagläkare Matilda Lundblad menar vidare att spelarnas fysiska status ger ett bra utgångsläge inför säsongen.

– Om man tittar över säsong, utvärderar och jämför med andra lag har vi inte speciellt mycket skador utan vi ligger bra till där och jobbar vidare för att det ska vara så även fortsatt. Vi har bara två spelare, André Römer och Michael Baidoo, som haft något anpassade individuella program. André hade en liten överbelastning i foten under slutet av förra säsongen så därför har vi valt att avlasta honom och starta upp lite lugnare de första dagarna. Michael var med på delar att träningen idag, säger Matilda.

– Vårt fysteam gör ett jättebra jobb och har gjort det under de senaste säsongerna, så den fysiska statusen på spelarna är väldigt bra och vi har ett gynnsamt läge med väldigt få skador eller besvär inför säsongen, fortsätter hon.

Vidare saknades Alexander Bernhardsson, Jacob Ondrejka, André Boman, Gustaf Lagerbielke, Sveinn Gudjohnsen och Hakon Valdimarsson på dagens träning – som alla är i Portugal för landslagsspel med Sverige respektive Island. Även här håller Matilda och resten av teamet koll på spelarnas status, innan de återvänder till Borås och träning med laget på måndag.

– Vi har en dialog med de medicinska teamen i landslagen, och får också rapporter om hur mycket de spelat och tränat efteråt. Vi har också ofta en dialog innan spelarna åker iväg, menar Matilda.

Även manager Jimmy Thelin är glad över att äntligen komma i gång ordentligt inför säsongen, och ser positivt på tiden framför oss.

– Det är samma känslor varje år. Även om det är mycket samma spelare och personal så är det alltid en underbar känsla att börja om säsongen. Ett år går väldigt fort och det finns alltid saker man vill förbättra, så det känns riktigt kul och spännande, säger han.

Under ett par veckor framöver följer laget ett intensivt träningsschema, innan det är dags för internmatch i Rydahallen nästa lördag under Elfsborgsdagen. Det blir sedan en hel del vanliga träningsmatcher under våren – både på hemmaplan och under det kommande träningslägret i Portugal 1-11 februari. Den första träningsmatchen med externt motstånd går mot ett tufft Bröndby IF den 27 januari.

– Någonstans måste vi alltid stretcha våra barriärer för att ta kliv, vi måste utmana oss själva och tro på det vi gör. Vi kan också testa vissa saker i de här matcherna och förbättra framför allt vårt kollektiva presspel – det finns alltid saker att jobba på och förbättra. Flera spelare tog kliv förra året och nu ska vi se om vi kan fortsätta på den resan, och så ökar vi konkurrensen i laget. Det blir ett tidigare test för oss – med gott om tid att korrigera det som kanske inte fungerar och förbättra vissa saker ytterligare, säger Jimmy.

Även Sebastian Holmén är glad över starten på den långa försäsongen – och ser fram emot den inledande träningsmatchen mot Bröndby.

– Det är roligt med matcher mot bra motstånd, vi vill utvecklas och ta steg som lag och individer, och då är det dom bra lagen man ska spela mot och då är det väl lika bra att beta av dom från början. Så det blir roligt att åka ner till Köpenhamn om några veckor och banka dit dem – det är väl tanken, säger han.

Kommande träningar

Under januari månad tränar herrlaget allt som oftast i Rydahallen med start 10:45. Ett fåtal undantag finns dock – och det kompletta träningsschemat med dagar, tider och plats hittar du HÄR.

Kommande träningsmatcher

IF Elfsborg spelar sin första träningmatch för säsongen mot Bröndby IF lördagen den 27 januari klockan 14:00. Mer information kring denna match kommer under morgondagen.

Därefter spelas tre matcher under träningslägret i Portugal mellan 1-11 februari. Exakta tider kommuniceras när detta spikats.

Bildspel från dagens premiärträning[ad_2]

Source link