[ad_1]

HIF vann träningsmatchen mot Jönköpings Södra IF med 2-0 efter mål av Joseph Amoako och Casper Widell.

Första halvlek
Jönköpings Södra IF rullade igång matchen på Olympia men efter drygt 30 sekunder vann Lucas Lingman bollen, spelade fram till Dennis Olsson som hittade Joseph Amoako till höger. Ghananen vek in från högerkanten och smekte snyggt in ledningsmålet i den bortre burgaveln innan en minut var spelad.

Efter en kvart hittade Viljormur Davidsens inlägg Anthony van den Hurks panna men nicken räddades av Felix Jakobsson i motståndarmålet. Minuten senare var forwarden nära igen efter en soloräd men hans avslut styrdes ut till hörna.

I den 23:e minuten kombinerade sig HIF snyggt fram på vänsterkanten innan Benjamin Acquah gav sig på ett skottförsök. Det misslyckade försöket ledde dock till en bra möjlighet för van den Hurk men hans avslut snuddade vid en försvarare och gick ut till hörna. Den slogs av Amoako som träffade Casper Widells panna och mittbacken nickade in 2-0 i nättaket.

Andra halvlek
HIF genomförde nio byten inför den andra halvleken och hade god energi inledningsvis. Båda lagen hade dock svårt att komma till några större farligheter.

Efter en timmes spel lyfte nyinbytte Ervin Gigović fram bollen till Amin Al Hamawi som tog emot och sköt över. Minuten senare skyddade Al Hamawi bollen och bröstade fram till Armin Gigović som tog den med sig, överstegsfintade och avslutade strax utanför med vänsterfoten.

I den 66:e minuten blev Armin Gigović utvisad efter en andra varning. Därefter följde en kort period där J-Södra pressade tillbaka HIF men skapade inte några målchanser. Hemmalaget kunde istället freda målet och även skapa chanser till att utöka ledningen. Närmast var Diego Fumaça men hans distansskott räddades av målvakten.

Det blev dock inga fler mål och 2-0 blev slutresultatet.