[ad_1]

HIF, med decimerat manskap från den 38:e minuten, lyckades inte störa Djurgårdens IF som vann matchen på Olympia med 2-0.

Första halvlek
Det var bortalaget som sparkade igång matchen på Olympia. Kort efter avspark kontrade Djurgården och fick till ett avslut som gick långt över ribban. I matchminut 11 fick Armin Gigović bollen och tog även han ett avslut som gick utanför mål.

Ett par minuter senare, i minut 14, föll en djurgårdsspelare precis utanför HIF:s straffområde och det dömdes frispark. Bollen styrdes dock bort av Kalle Joelsson och den gick ut till hörna. HIF fick till ett par farligheter, bland annat i minut 21 när Viljomur Davidsen hittade Taha Ali med en djupledsboll. Alis avslut gick dock på en motståndarspelares ben.

I minut 28 gjorde Victor Edvardsen 1-0 till gästerna efter en snabb bollåtererövring. Från nära håll placerade han in 1-0 bakom Joelsson i HIF-målet.

Tio minuter senare tilldelades Wilhelm Loeper ett rött kort efter en duell med en Djurgården-spelare.

Andra halvlek
Drygt 20 minuter in i den andra halvleken kunde gästerna med en man mer på banan kontra in 2-0. Gustav Wikheim chippade enkelt bollen förbi målvakten.

I minut 64 utgick Dennis Olsson skadad. Ersatte honom gjorde Anton Nilsson, som därmed också gjorde sin allsvenska debut. Det var också Nilsson som i minut 84 fick en fin boll från Gigović som han avslutade på mål, men som fångades av Djurgårdens målvakt.

Slutresultatet blev 2-0 till gästerna.