[ad_1]

Publicerad: 2022-12-15 12:13

IF Elfsborg är mycket glada över att presentera och välkomna Jacob Andrén och Milan Aleksic – föreningens nya ungdomsansvarige och tränare för U16/U17.

Jacob Andrén har varit tränare i föreningens ungdomsverksamhet sedan 2020 för P10, P11, U13 samt U14 – och nu blir det U15 som gäller. Jacob är därutöver ansvarig för att hela ungdomsverksamheten fungerar i IF Elfsborg, vilket innefattar allt från träningar, tränare, matcher, material, plantider, domare och dylikt.

– Jag är superglad och stolt över att nu vara heltidsanställd hos Elfsborg. Det har varit ett mål jag haft i sikte sedan 2019, då bestämde jag mig för att satsa helhjärtat på att arbeta med fotboll, säger Jacob.

Milan Aleksic har under sex års tränarerfarenhet hos IF Elfsborg, och han har då varit i P14, U15, U16 och nu i U17 – där han kommer vara en av de ansvariga tränarna. Milan är även ansvarig fystränare för U16/U17 i föreningen. Milan ersätter Nicholas Wallin Nastaj, som nu gått vidare mot nya utmaningar.

– Det känns riktigt bra. Detta är något jag strävat efter att kunna jobba med på heltid, och att kunna leva på tränarrollen. Dit har jag kommit nu, men jag är inte nöjd utan vill givetvis nå ännu längre i framtiden. Elfsborg ger möjligheter för tränare och sätter inte käppar i hjulet om man vill något, visar framfötterna och jobbar hårt – då får man även tillbaka, säger Milan.

Tony Lundqvist, Sportchef ungdom

– Jacob kom hit i början av oktober efter att ha varit tränare i ett flertal år för olika lag inom ungdomsverksamheten. Han är en kille som kommit in som en virvelvind, och han har gjort ett fantastiskt jobb från start. Han har många strängar på sin lyra och imponerar på alla sätt – vi är oerhört glada att ha fått in honom i verksamheten.

– Milan har också varit i ungdomsverksamheten under flera år, och han är perfekt för sin roll. Utöver att träna har han ansvar för vårt elevboende, vilket han lyft upp på ett fantastiskt sätt. Milan är en pusselbit vi hittills saknat, som inte är rädd att hugga i och jobba hårt med god arbetsmoral.

– Sammantaget är vi oerhört nöjda med rekryteringarna av både Jacob och Milan – och de passar oss väldigt bra för framtiden. Det känns väldigt bra att premiera två av våra egna som varit aktiva i ungdomssektionen länge.

Vi hälsar Jacob och Milan varmt välkomna![ad_2]

Source link