[ad_1]

Publicerad: 2023-01-21 19:10

Under eftermiddagen spelade IF Elfsborgs damlag årets allra första träningsmatch i Rydahallen – och IFK Göteborg stod för motståndet.

Under de inledande minuterna av matchen kämpades det jämnt mellan lagen, men det var gästerna som i den tolfte minuten tog ledningen med 0-1 efter ett skott som smet in till höger om Tuva Janveden Mobrandt i mål. Resten av halvleken fortsatte bjuda på lägen åt bägge håll och IF Elfsborg jagade kvitteringen – men inga fler mål gjordes innan det var dags för halvtidsvila.

I den andra halvleken var det ett mer alert IF Elfsborg som klev ut på plan, och i minut 50 kom kvitteringen från Stina Jensen, som därigenom inte bara gjorde sin första match utan även sitt första mål i den gulsvarta tröjan. Jensen skulle även senare spela fram Leann Nyström som satte dit ledningsmålet för IF Elfsborg i matchens 71 minut. Nästa mål kom bara 4 minuter senare från ytterligare en debutant – Izabella Bergström klev fram med ett kanonskott i krysset som utökade IF Elfsborgs ledning till 3-1.

Slutet av den andra halvleken blev sedan en dramatisk upplevelse när IFK Göteborg gjorde både 3-2 och 3-3 i de allra sista minuterna av matchen – och slutresultatet blev således 3-3 och delad pott.

I Rydahallen fick vi dessutom för första gången se samtliga av höstens nyförvärv i den gulsvarta tröjan då Stina Jensen, Salha Nduwayo, Izabella Bergström, Alva Sjöström – och det allra senaste tillskottet Hanna Jiozon fick speltid i matchen.

IF Elfsborg – IFK Göteborg (Träningsmatch) 3-3 (0-1)

Mål: 0-1 12′, 1-1 Stina Jensen 50′, 2-1 Leann Nyström 71′, 3-1 Izabella Bergström 75′, 3-2 90′, 3-3 90+1.

Startelva: Tuva Janveden Mobrandt (mv), Salha Nduwayo, Linda Westberg Carlsson, Alva Sjöström, Cornelia Andersson, Mathilda Ståhlbom Karlsson, Leann Nyström, Johanna Kalinskij Köhlquist, Hanna Jiozon, Stina Jensen, Izabella Bergström.
Ersättare: Rebecka Wikander (mv), Vanessa Lopez, Wilda Johansson, Ida Backlund, Tilda Brodén, Fanny Johansson, Linn Sångberg, Tea Skoglund, Evelina Brink.