[ad_1]

220710 Elfsborgs Noah Söderberg vid lineup innan fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och AIK den 10 juli 2022 i Borås.
Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / JJ0200

Publicerad: 2022-12-22 16:45

Glädjande nyheter i juletider! IF Elfsborg och Noah Söderberg är överens om en kontraktsförlängning. Det nya avtalet sträcker sig över säsongen 2025.

-Det känns såklart väldigt skönt att allt är klart och det känns väldigt bra att stanna kvar i Elfsborg. Vi har ett spännande år att se framemot, vi är en bra grupp och jag tror att det kan bli något riktigt bra nästa år. Man är taggad på att sätta igång, säger Noah Söderberg.

I dagarna blev det alltså klart att 21-åriga Noah Söderberg förlänger med gulsvart. Mittfältaren som inför säsongen 2021 flyttades upp till a-laget efter att ha gått hela vägen genom IF Elfsborgs ungdom- och elitverksamhet, har den här säsongen fått stort förtroende och mycket speltid. Under 2022 har han spelat hela 23 allsvenska matcher och noterats för tre mål – och vi minns ju bland annat hans avgörande mål i hemmamatchen mot Hammarby.

– Det var väl inte riktigt det jag förväntade mig att jag skulle få så mycket speltid som jag fått, så det klart att det är alltid kul. Man vill ju alltid spela och man är glad varje gång får vara med ute på planen.

Nu när säsongen är över – vad säger du om din egen prestation?

Jag är nöjd med mitt år. Det känns som att jag gått framåt i utvecklingen. Dels har man fått lite mer rutin och mer självförtroende för allt speltid, vilket har gjort att men presterat bättre, säger han.

Ditt bästa ögonblick under säsongen?

Antingen målet mot IFK – alltid kul att få göra mål i en sådan match. Även målet mot Hammarby när jag gjorde mål i slutet. Mäktigt att få göra det framför klacken, säger Söderberg.

Under Elfsborgsgalan i november fick Noah Söderberg ta emot priset som Årets genombrott med motiveringen;

Det här är spelaren som gått hela vägen genom vår förening och varit en nyckelspelare i en väldigt framgångsrik årgång med både sm-guld och Champions Youth League-spel. Debuten avklarades 2021 och under 2022 har han fortsatt utvecklas på bästa sätt. Han har gjort stort intryck i den gula tröjan genom sitt uppoffrande spel som också givit en del minnesvärda avgörande mål och assist under året. Framtiden är ljus för denna spelare och märk att han också är den första allsvenska spelaren från Bredared.

Manager Jimmy Thelin

– Noah fortsätter att ta steg i sin utveckling och har gjort en bra säsong. Det är en spelare med styrka och stor arbetskapacitet. Dessutom är han målfarlig från sin mittfältsposition vilket han bevisat i år. Vi ser fram emot fortsatt fint samarbete, säger manager Jimmy Thelin.

Klubbchef Stefan Andreasson

– Vi har sett en fortsatt utveckling under 2022 och Noah är nu en mycket kvalitativ Allsvensk spelare som vi uppskattar väldigt mycket. Det känns bra att spelaren som fick årets genombrott på vår gala är med oss ytterligare tid.[ad_2]

Source link