[ad_1]

Publicerad: 2023-01-09 12:06, Uppdaterad 2023-01-09 12:07

Ikväll inleder IF Elfsborgs damlag försäsongen då det är dags för den första, officiella träningen 2023.

Träningspasset går av stapeln på Borås Arena klockan 17:30. Både a-lag och u-lag kommer att dela planen och träna parallellt.

– Det känns fantastiskt bra att sätta igång, det är något man sett fram emot under julledigheten och förhoppningsvis kommer nästan hela truppen att dyka upp, säger Ismet Tursic, huvudtränare damlaget.

Under den relativt långa vinterledigheten har tjejerna i laget ägnat sig åt styrke- och konditionsträning på gym för att hålla igång kroppen. Kvällens pass är vidare bara början på två intensiva träningsveckor där laget kommer att träna varje kväll mellan måndag och torsdag.

– Tjejerna har fått varsitt gymkort och riktlinjer över vad som ska göras under uppehållet. Nu när vi startar den gemensamma träningen försöker vi portionera ut passen och jobba både skadeförebyggande i gymmet och förberedande på fotbollsplan. Detta snarare än att köra ett klassiskt försäsongsupplägg där man bryter ner för att bygga upp igen. Vi spelar vår första träningsmatch om bara två veckor så vi har inte hur mycket tid som helst att komma igång utan måste vara smarta, menar Ismet.

– Just idag kommer vi lägga mycket fokus på att hitta touchen – nu har vi haft en hel månads uppehåll vilket gör att man får skynda långsamt. Det handlar bland annat om att hitta känslan i passningsspelet, och så lägger vi lite tid på spel sista 25, avslutar han.

Damlagets premiärträning

Tid: Ikväll, 9 januari, 17:30
Plats: Borås Arena

IF Elfsborg


1904, den 26 juni bildades IF Elfsborg av 19 pojkar i övre tonåren. Föreningens namn var då ”Borås Fotbollslag”.
1906 blev föreningen medlem i Riksidrottsförbundet och namnet ändrades samtidigt till IF Elfsborg.[ad_2]

Source link