[ad_1]

Publicerad: 2023-01-07 10:38, Uppdaterad 2023-01-07 10:40

IF Elfsborg är mycket glada över att äntligen kunna välkomna och presentera Izabella Bergström. Izabella ansluter till damlaget från Bergdalens IK. Kontraktet med IF Elfsborg skrevs redan den 29 november 2022.

– Elfsborg har alltid legat nära. Det känns jättebra, och med vad jag vill i min fotbollskarriär känns det också helt rätt i tiden att gå till Elfsborg, säger Izabella.

Izabella inledde karriären i Sjömarkens IF och gick därefter till Bergdalens IK, som under säsongen 2022 spelade i elitettan. Nu väntar alltså nya utmaningar hos IF Elfsborg för Izabella, och hon ser fram emot att sätta igång arbetet.

– Jag är taggad på lite förändring, att komma till en ny förening där man har lite andra förutsättningar. Det blir en utmaning, men jag känner ingen press. Jag är inte en sådan person som blir nervös utan tycker bara det är roligt. Ju viktigare matcher det blir, desto bättre blir jag, menar hon.

Efter flera år av spel högre upp i seriesystemet har Izabella hunnit samla på sig gott om rutin och när hon ska beskriva sig själv som fotbollsspelare har hon en klar bild av sina huvudsakliga kvalitéer.

– Jag är en väldigt offensiv och spelande spelare som gillar att ha mycket boll. Sen är jag framförallt en poängspelare som bidrar med mycket poäng framåt, säger Izabella.

Likt Stina Jensen, som också blev klar för damlagstruppen i november, har även Izabella varit en del av IF Elfsborgs Flickakademi under Ismet Tursics ledning och hon ser fram emot en återförening både med honom och många av tjejerna i laget.

– Det blir spännande att ha Ismet som tränare igen och jag tror detta blir jättebra. Samtidigt har jag spelat med många i laget tidigare, så det blir roligt att spela med dem igen också, säger Izabella.

När det gäller hennes målsättningar och förväntningar under tiden som väntar framöver och säsongen 2023 kommer svaret snabbt och säkert från Izabella.

– Jag vill spela i ett spelande lag, och jag gillar ju att vinna så det hoppas jag att vi gör, avslutar hon.

Izabella Bergström

Ålder: 21
Position: Mittfältare
Tidigare klubbar: Sjömarkens IF, Bergdalens IK

Ismet Tursic, huvudtränare damlaget

– Izabella är en irrationell spelare som kan spela på flera olika positioner. Hon har stor erfarenhet av seniorfotboll trots sin ålder, och kommer att vara en viktig del av vårt lagbygge de kommande åren.[ad_2]

Source link