[ad_1]

210925 Elfsborgs Linda Westberg Carlsson jublar efter 2-0 under fotbollsmatchen i damernas division 3 västra mellan Elfsborg och Wargön den 25 september 2021 i Borås.

Publicerad: 2022-10-01 18:07, Uppdaterad 2022-10-01 18:09

Det blev så dramatiskt som det kunde bli i seriefinalen – men Elfsborg tog den så viktiga poäng som laget behövde.

Det var årets viktigaste match som stod på schemat när Elfsborgs damer åkte till Falköping för bortamatch. Näst sista omgången av serien, två lag på samma poäng men ett Elfsborg som hade bättre målskillnad vilket gjorde matchen hyperintressant. Vinst skulle vara otroligt bra, kryss skulle fortsätta göra att laget hade kvalplatsen i egna händer. Viss anspänning låg i luften och det skulle bli en riktigt tuff inledning för gulsvart.

Tung inledning

Det tog nämligen bara två minuter in i matchen innan Falköpings Ronja Lind snappade upp en boll som letade sig över backlinjen i Elfsborg. Nervositeten för matchens betydelse gjorde sig påmind men laget jobbade in sig i matchen. Precis när det kändes som kvitteringen började komma närmre spelades en boll bakåt i planen som Ronja Lind utmanade en utrusande målvakt, men bollen gick rakt på Linds fötter som fick helt öppet mål. En kalldusch men laget tog ett lagsnack och började lyfta uppåt – med besked. Sista 20 minuterna av första halvlek blev ett spelmässigt tryck där Elfsborg skapade chanser och tryckte på. En gyllene chans fanns när gulsvart fick straff, men bollen utanför. Istället var det i första halvleks sista minut som Leann Nyström kunde reducera till 2–1.

Men strålande andra halvlek

I andra halvlek hade Elfsborg bestämt sig att direkt attackera och trycka upp laget för att få till en snabb kvittering. Det var ett annat gulsvart lag som var mer resoluta och mer direkta i sitt spel – något som fick de tillresta Guliganerna att öka på stödet än mer. Bollar började matas in straffområdet och i 58′ minuten hittade ett fint inlägg in från Cornelia Andersson som Sara Jardving fint nickade in. Strax efter kunde vändningen varit total men bollen i stolpen. Och en stund senare i ribban, men pressen var beständig mot Falköpingsförsvaret – men bollen ville inte in.

Med kvarten kvar kom sedan nästa kalldusch. Efter en chanskavalkad kunde Falköping för första gången sticka upp offensivt, och då small det direkt. Ett bra avsluta gick över Wikander i Elfsborgsmålet och underläge var ett faktum igen. Därmed fick gulsvart mobilisera igen och börja skapa chanser – och chanser skulle skapas.

Dramatisk avslutning

Trots att hemmalaget gjorde allt taktiskt rätt, försökte dra ned på tempo och sinka tid stördes inte Elfsborg av det. Istället var det gulsvart som fick sista ordet på tilläggstid. Efter att bollen spelats in återigen i straffområdet kunde Linda Westberg Carlsson ladda på ett vänsterskott som gick in vid stolproten. Kvitteringen var ett faktum matchen blåstes av strax därefter.

Därmed har Elfsborg ett gyllene läge inför sista omgången att behålla förstaplatsen, när Westbo United står för motståndet den 8/10 klockan 15:00.

Falköpings KIK – IF Elfsborg 3–3 (2–1)

Mål: 1–0 3′, 2–0 23′, 2–1 Leann Nyström 45′, 2–2 Sara Jardving 58′, 3–2 75′, 3–3 Linda Westberg Carlsson 92′

Truppen: Rebecka Wikander (mv), Wilda Johansson, Fanny Johansson, Vanessa Lopez, Linda Westberg Carlsson, Elin Dahl, Linn Sångberg, Cornelia Andersson, Mathilda Ståhlbom Karlsson, Leann Nyström, Ellen Larsson, Johanna Kalinskij Köhlquist, Ebba Johansson, Tea Skoglund, Ida Backlund, Sara Jardving