[ad_1]

220410 Elfsborgs spelare jublar efter 1-0 av Lukas Paulsén under fotbollsmatchen i P17 Allsvenskan Södra den 10 april 2022 i Borås.

Publicerad: 2022-10-02 20:03

Proppen ur – det är den enkla sammanfattningen när U17-laget körde över Lunds BK.

Det blev aldrig någon direkt dramatik, Elfsborg åkte till Lund för bortamatch och när matchen kommit en bit in i första halvlek var matchen mer eller mindre avgjord – och sedan rann det bara på. För målen började rulla in redan i den fjärde minuten när Gottfrid Rapp gjorde 1–0 och fem minuter senare kunde Malte Wester sätta 2–0. Innan kvarten var spelad hade Rapp gjort ytterligare ett mål och i 24′ minuten kunde Enzo Andren göra 4–0. När halvtimman sedan var spelad fullföljde Gottfrid Rapp sitt hattrick, vilket också innebar förkrossande 5–0.

Saken var den att laget aldrig drog ned på tempot i andra halvleken, trots den stora ledningen. Enzo Andren kunde göra 6–0 i 54′ minuten, men sedan fick hemmalaget två snabba reduceringar – men därefter var det Elfsborg igen. Mateusz Zawilski kom in som inhoppare och gjorde 7–2 innan Leo Östman fullbordade slutresultatet till 8–2 på stopptid.

Elfsborg är just nu på en tredjeplats då Halmstads BK gått om men har samma poäng, dock har Elfsborg en match mindre spelad. Fyra matcher återstår och här näst väntar GAIS på Borås Arena nu på onsdag.

Lunds BK – IF Elfsborg 2–8 (0–5)

Mål: 0–1 Gottfrid Rapp 4′, 0–2 Malte Wester 9′, 0–3 Gottfrid Rapp 14′, 0–4 Enzo Andren 24′, 0–5 Gottfrid Rapp 30′, 0–6 Enzo Andren 54′, 1–6 59′, 2–6 62′, 2–7 Mateusz Zawilski, 2–8 Leo Östman 90′

Startelva: Lucas Söderberg (mv), Ludvig Richtner, Hari Bajrektarevic, Frode Aronsson, Viktor Nylén, Isak Edman, Gottfrid Rapp, Malte Wester, Lukas Paulsén, Enzo Andren, Theo Eliasson
Ersättare: Hannes Bäck (mv), Kasper Berndtsson, Arvid Wiklund, Felix Älverdal, Elijas Gunnergård, Leo Östman, Mateusz Zawilski