[ad_1]

Vilgot Carlsson gjorde HIF:s mål i 2-1-förlusten mot Ängelholms FF.

Första halvlek
Det var inledningsvis försiktigt och svårspelat på den dels hårda och dels hala planen. HIF hittade dock till en målchans i den tredje minuten när Thomas Rognes crossboll skarvades vidare av Adrian Svanbäck till Simon Bengtsson som överlappat på kanten. Vänsterbacken hittade Lukas Kjellnäs snett bak i straffområdet men mittfältarens avslut gick tätt över.

Hemmalaget hotade genom omställningar och kom till en handfull fina lägen. Amar Muhsin fick två möjligheter inom loppet av sex minuter när drygt en halvtimme var spelad. Båda gångerna stod dock målvakten i vägen. Istället tog ÄFF ledningen i den 38:e minuten efter en tilltrasslad situation i samband med en hörna. Svanbäck var minuter senare nära en kvittering men fick se sin nick räddas målvakten.

Andra halvlek
Fem minuter in i den andra halvleken kunde Ängelholm snabbt ställa om efter en felpassning i HIF-försvaret. Karls Gunnarsson kunde sätta bollen i mål efter framspelning av Ännäss Al Hamlawi.

Två minuter senare kombinerade sig HIF fram centralt innan Vilgot Carlsson hittade Victor Blixt till höger i straffområdet. Ytterbacken sköt lågt mot den bortre stolpen men fick se Lukas Bornandersson i ÄFF-målet rädda med en fotparad. Amin Al Hamawi försökte på returen men sköt utanför.

I den 65:e minuten ställde hemmalaget om och fick en fin möjlighet att utöka ledningen men avslutet gick över Nils Arvidssons mål. Två minuter senare vek Erik Ring inåt i planen från sin vänsterforwardsposition och träffade insidan av den bortre stolpen med sitt avslut.

Med 13 ordinarie minuter kvar på matchklockan kom reduceringen då Carlsson från distans fick iväg ett skott som gick i en vacker båge över målvakten. HIF pressande under avslutningen på för ett kvitteringsmål och den allra bästa chansen fick Al Hamawi men många fler mål blev det inte i matchen.

[ad_2]

Source link