[ad_1]

HIF vann årets andra träningsmatch med 3-0. Målskyttar mot Hittarps IK blev Amin Al Hamawi, Wilhelm Loeper och Amar Muhsin.

Första halvlek
Rasmus Jönsson fick matchens första möjlighet när han i den elfte minuten snappade upp en andraboll utanför straffområdet, lade den tillrätta på högerfoten och placerade den strax utanför målvaktens vänstra stolpe. Nästkommande två målchanser fick Anton Nilsson där den andra var ett friläge från höger men målvakten var påpassligt ute och kunde avvärja.

I den 22:a minuten blev debutanten Erik Ring fälld utanför straffområdet. Amin Al Hamawi stegade fram och slog en bra frispark över muren som tvingade målvakten till en kvalificerad räddning. Fem minuter senare var Ring involverad igen när Thomas Rogne hittade honom på vänsterkanten med en crossboll. Nyförvärvet tog sig med en bra förstatouch förbi sin försvarare och var nära att göra mål men målvakten lyckades rädda bollen ut till hörna.

Med tio minuter kvar av den första halvleken spräcktes målnollan. Lukas Kjellnäs hittade snyggt fram till Al Hamawi i djupled och forwarden rullade behärskat in ledningsmålet mellan benen på målvakten. Tre minuter senare var han nära att dubbla sin målskörd efter passning från Nilsson men avslutet gick utanför den bortre stolpen.

Andra halvlek
Tre minuter in i den andra halvan läste Wilhelm Loeper av en passning från motståndarförsvaret, avancerade förbi sin försvarare och placerade in 2-0-målet med vänsterfoten. Tre minuter senare gick bollen som på ett snöre mellan Adam Kaied, Arian Kabashi och Oliver Stojanović Fredin. Den sistnämnde kom också till avslut men fick se det blockeras av Hittarps mittback.

I den 66:e matchminuten fintade Kabashi på vänsterkanten och slog ett inlägg som hittade Amar Muhsin. Forwarden satte dit pannan och nickade in 3-0-målet. Han var senare nära att göra ytterligare ett mål efter Loepers låga inlägg men fick inte tillräckligt mycket träff på bollen.

Med drygt tio minuter kvar av matchen slog Loeper en hörna som hittade Ali Suljić. Mittbacken mötte bollen med huvudet och nickade i ribban. Minuten senare frispelade Kaied Muhsin men målvakten stod för ännu en bra räddning.

Matchen slutade 3-0 till HIF.