[ad_1]

Publicerad: 2022-12-05 11:14

IF Elfsborg är mycket glada över att välkomna och presentera Salha Nduwayo, som ansluter till damlaget närmast från Husqvarna FF.

– Det är jätteroligt att vara här, och det känns häftigt att tillhöra en förening som Elfsborg, säger Salha.

Salha inledde fotbollskarriären i Waggeryds IK innan hon gick vidare till Husqvarna FF, och det är därifrån hon nu ansluter till IF Elfsborg.

– Jag fick ett jättebra intryck från start, hela organisationen kring Elfsborg och både ledarstaben och tjejerna i laget välkomnade mig med öppna armar. Jag kände direkt att jag ville vara här, säger Salha.

Det är inte bara från klubbfotboll Salha har erfarenheter, utan under de afrikanska mästerskapen 2022 var hon även en av startspelarna i Burundis landslag.

– Det var en så häftig upplevelse, och deras fotboll är annorlunda jämfört med i Sverige. Här i Sverige spelar vi mer runt i laget medan Burundi fokuserade mycket mer på teknik och individuell prestation hos varje spelare. Laget och kollektivet är mer i fokus i Sverige, menar Salha.

Det har vidare inte alltid varit mittbackspositionen som gällt för Salhas del, utan hon menar att hon länge hoppade runt på olika positioner innan hon hittade rätt.

– Jag skulle säga att jag är brytsäker, stark och tuff i närkamper så mittback passar mig bra, säger hon.

Salha är direkt igång med träning tillsammans med damlaget, men hon ser redan fram emot att det blir april så att serien drar igång.

– Jag ser mest fram emot att utvecklas tillsammans med laget och bygga vidare på de individuella kvalitéer alla spelare har – då tror jag vi har väldigt bra förutsättningar att göra det så bra som möjligt under säsongen, avslutar Salha.

Salha Nduwayo

Ålder: 22
Position: Mittback
Tidigare klubbar: Waggeryds IK, Husqvarna FF.

Ismet Tursic, huvudtränare damlaget

– Salha är en spännande spelare som har haft ett litet uppehåll från fotbollen sedan i somras på grund av sin flytt till Borås, men hon växer för varje träning hon gör med oss och uppvisar kvalitéer vi tror kan vara till stor nytta för laget.[ad_2]

Source link