[ad_1]

Publicerad: 2023-01-09 17:09

Vi säger varmt välkommen till IF Elfsborg – Alva Sjöström!

Sjöström inledde sin fotbollskarriär tidigt i moderklubben Kinna IF innan hon gick vidare till IFK Örby, och det är därifrån hon nu ansluter till IF Elfsborg.

– Väldigt spännande och intressant. Jag ser det som en nystart då allt är nytt med nya lagkamrater och tränare, säger Alva Sjöström.

I november 2022 provtränade Sjöström med IF Elfsborg och snabbt blev hon intresserad. Under måndagen gör hon sin första officiella träning med IF Elfsborg och känner sig taggad på att sätta igång.

– Bra tränare och trevliga lagkamrater. Det var bra spel och högt tempo så jag kände att här kan jag utvecklas. Jag ska försöka jobba mig till en startplats och spela så mycket som möjligt, säger Sjöström.

Sjöström har spelat på de allra flesta av positionerna men känner sig mest bekväm på mittfältet ute till höger.

– Många har sagt att jag är explosiv. Vill framåt väldigt mycket och gillar att få bollen i djupled. Det är nog min starka grej att jag är snabb och löper i djupet väldigt mycket, avslutar Alva Sjöström.

Alva Sjöström

Ålder: 19
Position: Mittfältare
Tidigare klubbar: Kinna IF, IFK Örby

Ismet Tursic, huvudtränare damlaget

– Alva är en snabb spelare som tar kortaste möjliga väg fram mot mål. Hon lär bli en jobbig överraskning för motståndarnas försvarare.

IF Elfsborg


1904, den 26 juni bildades IF Elfsborg av 19 pojkar i övre tonåren. Föreningens namn var då ”Borås Fotbollslag”.
1906 blev föreningen medlem i Riksidrottsförbundet och namnet ändrades samtidigt till IF Elfsborg.[ad_2]

Source link