[ad_1]

230121 Jack Cooper-Love, Noah Söderberg och Timothy Noor Ouma under en internmatch med Elfsborg den 21 januari 2023 i Borås.

Publicerad: 2023-01-21 19:54

Mängder av Elfsborgare – över 600 – hade under lördagen tagit sig till Ryda Sporthall för Elfsborgsdagen, där internmatch för herrarna och träningsmatch för damerna väntade.

En vecka in på försäsongen skulle IF Elfsborgs herrlag samlas i Ryda Sporthall för att spela internmatch. De båda assisterande tränarna, Emir Bajrami och Christer Persson, skulle få uppgiften att leda varsitt lag. Där Persson rattade lag röd och Bajrami lag gul (lagen ser ni här nedan). Redan i matchminut nio tog lag röd ledningen när Jeppe Okkels från straffområdet säkert placerade in bollen bakom Tim Rönning. Lag Gul skulle sedan replikera genom en fantastisk cykelspark i straffområdet signerad Noah Söderberg. Oscar Aga gjorde sedan 2-1 innan Jacob Ondrejka mötte ett precist inlägg från Alexander Bernhardsson och ökade på till 3-1. Kort därefter blåste domaren för pausvila. Matchen spelades under 2×30 minuter.

Till den andra halvleken gjordes flera byten. Per Frick, Jack Cooper Love och Gustaf Lagerbielke fick kliva in på planen. Lag gul fortsatte även i den andra halvleken att göra mål. Redan tre minuter in hittade Jacob Ondrejka målet på nytt. 4-1, efter ett nytt samarbete med Bernhardsson. Söderberg kunde sedan i slutet av matchen öka på till 5-1 innan Jack Cooper Love höll sig framme för att sätta dit slutresultatet 5-2.

Nyförvärvet André Boman var besviken efter förlusten men var glad över att se så många Elfsborgare på plats.
– Det är alltid surt med en förlust, men så är det ju. Men man lär sig av de också. Det fanns mer att ge om man säger så, men det kommer längre in på säsongen, säger Boman.

– Det är jättekul att se så många Elfsborgare här idag och första gången för mig att träffa dem. Alltid kul att de kommer fram och vill ta bilder och så, avslutar han.

IF Elfsborg Gul – IF Elfsborg Röd 5-2

Målskyttar: 0-1 Jeppe Okkels, 1-1 Noah Söderberg, 2-1 Oscar Aga, 3-1 Jacob Ondrejka, 4-1 Jacob Ondrejka, 5-1 Noah Söderberg, 5-2 Jack Cooper Love.